Slider

.

dissabte, 16 de maig del 2009

Actualització "in extremis"

Com fa temps que no actualitzo, bàsicament degut al cés d'activitat de l'equip fins a la temporada vinent, us deixo amb aquest gran document:

La següent pregunta va ser feta en un examen trimestral de química a la Universitat Complutense de Madrid. La resposta d'un dels estudiants va ser tan 'profunda' que el professor va voler compartir-la amb els seus col.legues via Internet; raó per la qual podem tots gaudir d'ella.
Pregunta: És l'Infern exotèrmic (desprèn calor) o endotèrmic (l'absorbeix)?

La majoria d'estudiants van escriure els seus comentaris sobre la Llei de Boyle (el gas es refreda quan s'expandeix i s'escalfa quan es comprimeix).

Un estudiant, tanmateix, va escriure el següent:


En primer lloc, necessitem saber en quina mesura la massa total de l'Infern varia amb el temps. Per això hem de saber a quin ritme entren les ànimes a l'Infern i a quin ritme surten. Tinc però entès que, un cop dins de l'Infern, les ànimes ja no surten d'ell; per tant, no es produeixen sortides. Pel que fa a quantes ànimes entren, vegem el que diuen les diferents religions: la majoria d'elles declaren que si no pertanys a elles, aniràs a l'Infern. Atès que hi ha més d'una religió que així s'expressa i donat que la gent no pertany a més d'una, podem concloure que totes les ànimes van a l'Infern.

Amb les taxes de naixements i morts existents, podem deduir que el nombre d'ànimes en l'Infern creix de manera exponencial.

Vegem ara com varia el volum de l'Infern: segons la Llei de Boyle perquè la temperatura i la pressió de l'Infern es mantinguin estables, el volum ha d'expandir-se en proporció a l'entrada d'ànimes. Hi ha dues possibilitats:

1. Si l'Infern s'expandeix a una velocitat menor que la d'entrada de ànimes, la temperatura i la pressió a l'Infern s'incrementaràn fins que aquest es desintegri.

2. Si l'Infern s'expandeix a una velocitat més gran que la de l'entrada d'ànimes, la pressió i temperatura disminuiràn fins que l'Infern es congeli.

Quina possibilitat és la veritable? Si acceptem el que em va dir l'Anna en el meu primer any de carrera ("farà fred a l'Infern abans que me'n vagi al llit amb tu"), i tenint en compte que em vaig ficar al llit amb ella ahir nit, la possibilitat número 2 és la veritable i per tant donarem com cert que l'Infern és exotèrmic i que ja està congelat.



El corol.lari d'aquesta teoria és que, donat que l'Infern ja està congelat, ja no accepta més ànimes i està per tant, extingit, deixant al Cel com a única prova de l'existència d'un ésser diví, el que explica per què, ahir a la nit, l'Anna no parava de cridar "Oh, Déu meu!"

Aquest estudiant va ser l'únic que va treure "excel.lent".

Comparteix

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More